Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2008

Ο Αντώνης Γράφει...

Καλησπερίζω τον Αντώνη στην παρέα.
Μου έστειλε ένα mail προς δημοσίευση και σας το παρουσιάζω ώς έχει:

--
Διάβασα πριν καιρό ό,τι αναφέρεται στο blog και σκέφτομουνα να μιλήσω ανοιχτά, αποφάσισα να το κάνω.
Το ιστορικό μου είναι παρόμοιο με όλων, ευτυχώς δεν κατέληξε τόσο βαρύ όσων μερικών άλλων.
Θλίβομαι γιατί μόνο εμείς ξέρουμε πως είναι να ζεις με το πρόβλημα, δυσανασχετώ όμως ακόμα περισσότερο όταν διαπιστώνω πόσο πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι αγνοούν πως να το αντιμετωπίσουν σωστά!
Διστυχώς η εκμετάλευση και η απρόσωπη, σχεδόν αβίαστα εμπορική αντιμετώπιση των πασχόντων από τους δήθεν επιστημονικούς ειδικούς, δήθεν οφθαλμολογικά γνωρίζοντες, έχει ξεπεράσει τόσο πολύ τα όρια του χυδαίου!
Απο απλό ανθρωπισμό πολλοί θα έπρεπε να κρεμάσουν τα κλειδία των μαγαζιών τους, κυριολεκτικά και μεταφορικά, τα πτυχία τους και τις ειδικότητές τους!
Αλλά τι δίκιο θα ζητήσει κάποιος να χάσει την όραση του σε ενα μεσοδίαστημα 10-15 έτη ίσως και παραπάνω, ποίος ζει ποίος πεθάινει και ποίος καταλαβαίνει!
Οι περισσότεροι ανακαλύψαμε το πρόβλημα τυχάια ή σταδιακά. Πως αλλιώς εφόσον οι περισσότεροι οφθαλμολόγοι ξέρουν για τον κερατώκονο ότι εμείς για τους λογαριασμούς τους...
Και όσοι ειδικοί, από αυτούς με τις εγχειρήσεις και τις ακτίνες λέϊζερ, μετράνε την πάθηση μας με βάση την βαρύτητα της περίπτωσης, τον απαιτούμενο χρόνο, και τελικά το προσοδοφόρο χρήμα.
Όταν είσαι νέος ανακαλύπτεις τον κερατώκονο, αν είσαι τυχερός χωρίς πολύ ταλαιπωρία απο ειδικούς οι οποίοι σε ταράζουν στις επισκέψεις και στις σταγόνες κοιτώντας και ξανακοιτώντας ένα μάτι με στραβομάρα. Πως να δουν την δικιά σου όμως όταν δεν ξέρουν πόσο στραβοί είναι οι ίδιοι, δηλαδή άσχετοι!
Γιατί όλοι σκεφτόμαστε τις εγχείρησεις σαν την πρώτη λύση? Γιατί δεν ξέρουμε!
"Κάτι τόσο μεγάλο και ακριβό, δεν μπορεί θα με φέρει στα ίσα μου".....ποίοι από εμάς δεν έκαναν αυτήν την σκέψη, ΤΗΝ ΤΌΣΟ ΛΑΘΟΣ ΣΚΕΨΗ.
Όταν έχουμε ένα ισχυρό πόνο σε κάποιο άκρο μας λέμε δηλαδή...."ας πάω να κόψω το χέρι μου να τελειώνω"....Ο λόγος για τον οποίον δεν το λέμε είναι μάλλον γιατί δεν έχουν ανακαλύψει παρόμοιες επεμβάσεις!

Για να μην λέω πολλά θα καταλήξω με απλές κουβέντες.
Για το κερατώκονο η λύση είναι ο φακός. Για αυτή την δουλειά βγήκαν εκ πρώτις στην Αγγλία πρίν περίπου από έναν αίωνα. Η πηγή της έρευνας στο παρόν, γύρω από αυτό το αντικείμενο είναι τα κέντρα της Βοστώνης στις ΗΠΑ. Σήμερα ευτυχώς δεν χρειάζεται να φοράμε γύαλινους και τα τελευταία χρόνια όύτε και εντελώς ημίσκληρους. Στην Ελλάδα υπάρχουν 2 ή 3 άτομα από τα οποία εμείς μπορούμε να βοηθηθούμε, εγώ ΠΕΤΥΧΑ τον έναν και ησύχασα, ευτυχώς πριν να ήταν πολύ αργά. Το όνομα και η επωνυμία έχει αναφερθει στο blog.
Ακόμα όμως και για τα παιδιά τα οποία ανάφεραν το τεράστιο πλέον πρόβλημα, αποτέλεσμα αποκλειστικά της μη έγκαιρης θεραπείας με την χρήση φακών, το να ...σφάξεις τα ματάκια σου πάλι έχω συμπεράνει από την εμπειρία μου σαν ασθενής είναι λάνθασμένη επιλογή, η αφετηρία πάλι θα πρέπει να είναι οι φακοί.
Αυτό είναι και το ρεζουμε του κειμένου μου.
Αν τώρα κάποιος από αυτούς τους δήθεν ειδικούς θέλει να με σχολιάσει για όσα γράφω, σημειώνω πως χωρίς φακό επαφής και με γυαλιά το στα 25 είχα οξύτητα 1/20, τον πρώτο χρόνο με την χρήση των κερατοκωνικών ημίσκληρων 6/10, τώρα με τους μαλακούς-ημίσκληρους έως και 9/10, αν δεν σταματάω να τους φοράω επί μακρόν διάστημα.
Αν μπορεί να καταφέρει το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς να φάει ένα έξαμηνο ψάχνοντας ή να σφάζει τα μάτια μου κάθε 2 χρόνια, ας έρθει να μου το πει!
Παιδιά και έσυ ο οποίος είσαι στα πρόθυρα της εγχείρησης, ακόμα και όταν έχεις φθάσει στο τελικό στάδιο πριν την μη αναστρέψιμη στραβομάρα, η περίπτωση μας θέλει υπομονή και θέληση, αλλά πάνω από όλα βοήθεια από πραγματικά άξιους να μας βοηθήσουν. Κάντε ένα ταξίδι μέχρι την Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη και βρείτε τους. Ο εν Αθήναι είπα ότι έχει αναφερθεί, αυτόν στην Θεσσαλονίκη δεν τον ξέρω ο ίδιος, μόνο ακουστά.
Καλή τύχη σε όλους μας.

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

Το Ιστορικό Του Γρηγόρη.

Καλωσορίζω τον Γρηγόρη στην παρέα...

Ο Γρηγόρης μου έστειλε την δικιά του ιστορία με τον κερατόκωνο και την ανεβάζω στο Blog προς ανάγνωση απο τους υπόλοιπους.


γεια σου φιλε και συγχαρητηρια για το blog σου
Η δικη μου εμπειρια εχει ως εξης.ειμαι 26 χρονων και πασχω απο κερατοκωνο και στα 2 ματια-η οραση μου με γυαλια ηταν γυρω στα 7/10 και στα 2 ματια-ημισκληρους φακους δεν μπορω να φορεσω με τιποτα.
πριν απο περιπου 2 μηνες εκανα το uva.
η θεραπεια δεν μπορω να πω οτι ηταν ιδιαιτερα επωδυνη,απλα ενιωθα ενα τσουξιμο για 2-3 μερες και εννοειται οτι για κανα 20ημερο εβλεπα πολυ θολα (για οδηγηση ας πουμε ουτε λογος).το θεμα ομως ειναι οτι τωρα 2 μηνες μετα η οραση μου ειναι χειροτερη απο οτι ηταν (γυρω στα 5/10 με γυαλια)-ο γιατρος μου παρ'ολα αυτα μου λεει οτι παω πολυ καλα και θα υπαρχει συνεχης βελτιωση για κανα 2μηνο ακομα και ισως τελικα υπαρξει και βελτιωση σε σχεση με την προ-uva κατασταση μου.αυτο παντως που εχει ενδιαφερον ειναι οτι ο γιατρος μου ειπε οτι μετα την οριστικη σταθεροποιηση της ορασης υπαρχει η δυνατοτητα περαν του laser να βαλω και καποιους ενδοφακους που θα βοηθησουν ακομα περισσοτερο στην επουλωση του προβληματος.ειδικα στην δικια μου περιπτωση με 7 και 10 βαθμους μυωπια αντιστοιχα σε καθε ματι η λυση του ενδοφακου μου ακουγεται αρκετα καλη καθως το laser δεν μπορει να διορθωσει τετοιυς βαθμους .ιδωμεν-
θα σας ενημερωσω για τυχον εξελιξη

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008

Ερωτήσεις Απο Τον Sergio Περιμένουν Απαντήσεις

Καλησπέρα
Σε συνέχεια του προηγούμενου Post θα μεταφέρω εδώ έναι mail που μου ήρθε απο τον Sergio. Κατα κύριο λόγο αποτελείται απο ερωτήσεις για την Ριβοφλαβίνη. Επομένως είναι ερωτήσεις για τον Costa Costa.

Σας παραθέτω το mail όπως ακριβώς μου ήρθε.

Καλησπερα Κωστα.
Ειμαι συμπασχων και εδω και χρονο ψαχνω το θεμα με τις σταγονες ριβολαβινης και ειδα οτι γινεται στην Κρητη ,αλλα με αροτελεσματα μαλλον αμφιβολα.Επιπλεον εχει ενα μεγαλο κοστος για μενα.
Μπορεις να μου πεις ποιος γιατρος στο εκανε στο ΑΧΕΠΑ και ποσο στοιχισε?Μετα απο τοσο καιρο ειδες καποια απτα αποτελεσματα στην οραση σου?
Γραφεις οτι το καλοκαιρι θα κανεις laser .
Τι ειδους laser?
Το κανονικο laser που γινεται για μυωπια η καποιο αλλο?
Συγνωμη για το θαρρος που πηρα να σου υποβαλλω τοσες ερωτησεις αλλα η εμπειρια που παραθετει ο καθενας μας σ αυτο το site νομιζω οτι ειναι απο τα λιγα μας οπλα.
Εισαι πραγματικα πρωτοπορος.
Συνεχισε την καλη δουλεια.
ΦΙΛΙΚΑ SERGIO

sergio απο την μεριά μου να πώ ότι ευτυχώς υπάρχει αυτό το θάρρος ακι το συγκεκριμένο blog "ζωντάνεψε", καθώς για πολύ καιρό μόνος μου τα έγραφα και...μόνος μου τα διάβαζα!

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

Δημοσίευση Δικών Σας Κειμένων

Παιδιά sorry που δεν ανανεώνω συχνά τις αναρτήσεις στο blog, αλλά όπως είπα και παλιότερα, όταν ανεβάζω κάτι σε αυτό το χώρο θέλω να έχει μια σημασία και να μην είναι χαζομαρα.

Όπως θα δείτε και κάτω απο το προφίλ , σας προσκαλώ όσους θέλετε να μου στείλετε τα κέιμενά σας για να τα ανεβάσω ως post στο blog.

Όσοι θέλετε, μπορείτε να γράψετε το κείμενο σας και να μου το στείλετε στο serseris@gmail.com

Σας Περιμένω

Με Εκτίμηση

Κώστας