Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Η Ιστορία Της Έλλης

Κώστα και λοιποί "κερατοκωνιακοί"-δική μου λέξη αυτή- για σας.

Με λένε ΄Ελλη και είμαι 19 χρονών.Η ιστορία μου άρχισε πριν από 7 χρόνια,στα 12 μου, δηλαδή.Αυτό μάλλον σημαίνει ότι είμαι αυτή που ανακάλυψε στη μικρότερη ηλικία,τον κερατόκωνο! Από τότε άρχισε το μακρύ ταξείδι μαζί του.
Ανακαλύφθηκε τυχαία το 2002, από έναν απλό οφθαλμίατρο στη πόλη μου ,το Βόλο, ο οποίος δεν είχε ούτε τα κατάλληλα μηχανήματα ,ούτε τις γνώσεις.Για καλή μου όμως τύχη ,το υποψιάστηκε και με οδήγησε πολύ νωρίς σε έναν ειδικό ο οποίος το επιβεβαίωσε.Το δεξί μου μάτι έχει κερατόκωνο! Δυστυχώς όμως η μέθοδος crosslinking ακόμη δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα.Απλώς τον παρακλολουθούμε συνεχώς.Στο μεταξύ αλλάζω γιατρό .Τώρα βλέπω τόν "ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ " στην Αθήνα. Μόλις εφαρμόζεται η μέθοδος ,τον Οκτώβριο 2008, την επιχειρούμε,χωρίς όμως επιτυχία. Στη μέση της επέμβασης σταματήσαμε γιατί ο υμένας δεν δέχεται το laser.To δεξί μου μάτι αφέθηκε πια να πάει για μεταμόσχευση,όποτε χρειασθεί.
Πριν από 2 χρόνια "πήρε μέντα" και το αριστερό μου μάτι. ΄Ομως τώρα η μέθοδος εφαρμόζεται και το πρόλαβα στην αρχή.Κάνω την επέμβαση στις 26 Αυγούστου 2008 με πολύ καλά αποτελέσματα.
Τώρα βέβαια βλέπω τα πράγματα πιο ψύχραιμα και με περισσότερο χιούμορ,αλλά όλα αυτά τα επτά χρόνια δεν ήταν και τα καλύτερά μου.
Μόλις προχθές έμαθα για τη παρέα σας και σας ρωτάω...."Παιδάκια,θέλετε να γίνουμε φίλοι? Είμαστε όλοι τό ίδιο "τυχεροί"!!! ΄Εχουμε το ίδιο "παιχνίδι"!!!!!!
Λυπάμαι μόνο ,που δεν έμαθα για την συγκέντρωσή σας στη Θεσσαλονίκη, εγκαίρως.Θα προσπαθήσω να πάω στην Αθήνα.

Για σας!

Σάββατο 30 Μαΐου 2009

«Βλαστικοί» φακοί επαφής αποκαθιστούν την όραση

ΛΟΝΔΙΝΟ 
Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλλίας στην Αυστραλία υποστηρίζουν ότι μια βλάβη των ματιών που οδηγεί σε τύφλωση μπορεί να αποκατασταθεί με τη βοήθεια φακών επαφής στο εσωτερικό των οποίων θα αναπτύσσονται βλαστικά κύτταρα τα οποία έχουν εξαγάγει οι γιατροί από τον ίδιο τον ασθενή.

Σύμφωνα με τους ερευνητές οι φακοί αυτοί θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της όρασης ατόμων που έχουν υποστεί βλάβες στον κερατοειδή τους χιτώνα είτε εξαιτίας κάποιας ασθένειας είτε εξαιτίας ατυχήματος. Αναφέρουν μάλιστα ότι η βελτίωση γίνεται πολύ γρήγορα αφού μέσα σε λίγες εβδομάδες χρήσης των «βλαστικών» φακών οι ασθενείς μπορούν να ανακτήσουν την όρασή τους σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα.

Πρόκειται για μια επαναστατική μέθοδο στην οποία οι γιατροί θα παίρνουν βλαστικά κύτταρα από τα μάτια του ασθενούς, θα τα πολλαπλασιάζουν στο εργαστήριο και στη συνέχεια θα τα τοποθετούν στην επιφάνεια των φακών επαφής. Τα βλαστικά κύτταρα ερχόμενα σε επαφή με το μάτι μετατρέπονται στον τύπο των κυττάρων που έχουν υποστεί βλάβες και έτσι επιδιορθώνεται το πρόβλημα. Ηδη οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τη μέθοδο σε ασθενείς και τα αποτελέσματα ήταν άκρως ενθαρρυντικά αφού όλοι οι ασθενείς είχαν εντυπωσιακή βελτίωση στην όρασή τους.


Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Συνάντηση Θεσσαλονίκης 24/5/2009 Ζωντανή μετάδοση - Live streaming


Για πρώτη φορά η συνάντηση της Θεσσαλονίκης για την δημιουργία Συλλόγου για τον Κερατόκωνο θα μεταδοθεί ζωντανά στο Internet, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους βρίσκονται μακριά μας να την παρακολουθήσουν.

Θα αποπειραθούμε να μεταδώσουμε ζωντανά και να συνομιλήσουμε.
Έχετε προκαταβολικές απολογίες μας για την ποιότητα ήχου και εικόνας.


Η ζωντανή μετάδοση θα γίνει μέσω της τεχνολογίας streaming.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και της αναμετάδοσής της θα υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας 
Μπορείτε να υποβάλετε ερωτήσεις και θέματα συζήτησης στο keratoconos@gmail.com

Για να συμμετάσχετε στην ζωντανή μετάδοση στείλτε μας email με θέμα: ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ και ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ για να σας στείλουμε την ιστοσελίδα που θα συνδεθείτε.

Η κάμερα θα ανοίξει το πρωί της Κυριακής 24/5/09 στις 11.00 και το μικρόφωνο στις 11.30

Για απορίες και οποιαδήποτε βοήθεια είμαστε στη διάθεση σας!
Καλή μας επιτυχία!

Φιλικά
Costa-Costa

Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Ίδρυση Συλλόγου Ατόμων Με Κερατόκωνο

Η ώρα για την δημιουργία του συλλόγου μας έφτασε.
Πιστοί σε ότι υποσχεθήκαμε στις συναντήσεις μας, την Κυριακή 24 Μαΐου στην Θεσσαλονίκη θα υπογράψουμε την ίδρυση του συλλόγου.
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το πρώτο 15θήμερο του Ιουνίου στην Αθήνα όπου θα κατέβω με το καταστατικό για να υπογραφεί και απο τα υπόλοιπα μέλη.
Η ίδρυση του συλλόγου θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην εκπροσώπηση όλων των ατόμων που έχουν αυτήν την ιδιαίτερη πάθηση στα μάτια.
Σε αυτό το εγχείρημα η βοήθεια όλων είναι σημαντική.
Όσοι περισσότεροι μαζευτούμε για να υπογράψουμε το καταστατικό τόσο μεγαλύτερη δυναμική θα έχει ο σύλλογος.
Έχω ήδη στείλει mail σε όλους όσους έχω γνωρίσει/μιλήσει/αλληλογραφήσει όλον αυτόν τον καιρό που διατηρώ το blog.
Αν κάποιος δεν έχει λάβει mail και θέλει να συμμετάσχει σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται, ας μου στείλει ένα mail στο keratoconos@gmail.com για να του δώσω περισσότερες πληροφορίες!

Χρειάζομαι την βοήθεια όλων σας!

Τα καλύτερα έρχονται

φιλικά

Κώστας