Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Τι Ειπώθηκε Στην Συνάντηση Της Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή στην Θεσσαλονίκη έγινε η δεύτερη μας συνάντηση. Αν και περίμενα να συναντηθούμε γύρω στα είκοσι άτομα, εντούτοις "καταφέραμε" να βρεθούμε 13. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες δεν ήταν στην πρώτη συγκέντρωση και αυτή ήταν η πρώτη τους επαφή με άτομα που έχουν την ίδια...ταλαιπωρία στα μάτια.

Για αρχή να πώ 2-3 καλές κουβέντες για την αίθουσα που μας παραχώρησαν οι Ναυτοπρόσκοποι. Έχοντας υπάρξει κι εγώ πρόσκοπος τα παλιά τα χρόνια, μπαίνοντας στην αίθουσα έπαθα την πλάκα μου. Πλήρως εξοπλισμένη με 32' τηλεόραση, ηχοσύστημα, φωτορυθμικά(!), χειροποίητους ξύλινους καναπέδες, τραπέζι και πολυθρόνες. Στην γωνία φυσικά είχε ψυγείο, μηχανή του καφέ και..δεν ξέρω αν ξέχασα τίποτα. Η αίθουσα σε προδιέθετε για..πάρτυ ή για ένα καλό τσιμπούσι...

Από την στιγμή που στην συνάντηση οι περισσότεροι βλεπόμασταν για πρώτη φορά, αφιερώσαμε πολύ χρόνο στο να ακούσουμε την ιστορία του καθενός. Πότε έμαθε ότι έχει κερατόκωνο, πως..το πήρε, πως το αντιμετώπισε και πως έχει προσαρμόσει την ζωή του, βάζοντας σε αυτήν τον κερατόκωνο.
Στην συνέχεια μιλώντας για τους τρόπους αντιμετώπισης του κερατόκωνου , ήρθαμε μοιραία στο θέμα των γιατρών και των οπτικών. Ονόματα γιατρών και οπτικών έπεσαν στο τραπέζι και ο καθένας απο εμάς είπε την άποψή του. Δεν μπορώ να πω όμως ότι βγάλαμε κάποιο ξεκάθαρο συμπέρασμα, καθώς πολλές φορές οι γνώμες ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες.

Τέλος μιλήσαμε για το επόμενο βήμα που πρέπει να γίνει. Για την δημιουργία συλλόγου ατόμων με κερατόκωνο. Η ερώτηση που έγινε προς τους παρόντες αφορούσε τις κατευθύνσεις που θα πρέπει να έχει ο σύλλογος , εφόσον δημιουργηθεί.
Η καλύτερη ενημέρωση των παθόντων ήταν η πρώτη απάντηση. Ενημέρωση όχι μόνο για την πάθηση την ίδια αλλά και για πολλά ακόμη θέματα. Ενημέρωση για τις καλύψεις των ασφαλιστικών ταμείων. Ποιά καλύπτουν κερατοκωνικούς φακούς επαφής και ποιά καλύπτουν τα υγρά συντήρησης και καθαρισμού. Ζητήθηκε να υπάρξει ενημέρωση για το θέμα του στρατού. Και φυσικά για τις νέες μεθόδους αντιμετώπισης της ασθένειας.

Το θέμα του συλλόγου θα μας απασχολήσει αρκετά και στην συνάντηση που θα έχουμε στην Αθήνα. Πρέπει να προβούμε στην δημιουργία του και η βοήθεια της Αθήνας είναι σημαντική. Αυτό βέβαια θα το συζητήσουμε διεξοδικά στην συνάντησή μας στις 29 του Μάρτη.

Αυτά έγιναν σε γενικές γραμμές στην Θεσσαλονίκη.

Μια τελευταία παρατήρηση. Με χαρά διαπιστώνω ότι και στις δύο συναντήσεις που κάναμε στην Θεσσαλονίκη, οι συμμετέχοντες ήταν άτομα φιλικά και ανοιχτοί για συζήτηση. Το κλίμα και στις δύο συναντήσεις ήταν υπέροχο. Σας ευχαριστώ όλους για αυτό και εύχομαι και στην Αθήνα το κλίμα να είναι ακόμη καλύτερο.

Καλό βράδυ
Κώστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: