Σάββατο 28 Ιουλίου 2007

Υπάρχει ενδιαφέρον?

Σε περίπτωση που υπάρχει ενδιαφέρον για τις πληροφορίες που ανεβάζω, παρακαλώ να κάνετε ενα σχόλιο
ευχαριστώ
Κώστας

9 σχόλια:

Unknown είπε...

εμένα με ενδιαφέρουν αυτά που ανεβάζεις Κώστα.. Μπράβο σου που το ψάχνεις. Είμαι φοιτητής Ιατρικής και είναι καλό να ακούω κάποιον που το ζει να περιγράφει. Ευχαριστώ.

Κώστας είπε...

είναι πολύ καλό να ξέρω οτι υπάρχει κάποιος που διαβάζει αυτά που γράφω...Να σαι καλά

Unknown είπε...

Ο γιος μου είναι 11 και πέρσι παρουσίασε κερατόκωνο και στα 2 μάτια. Στο αριστερό το πρόβλημα είναι εντονότερο από το δεξί. θα ήθελα να μου συ στήσεις έναν πραγματικά καλό γιατρό που θα δει το παιδί μου ανθρώπινα και όχι σαν ένα ακόμη αντικείμενο εκμετάλλευσης και πηγή χρήματος...(αυτό με τρομάζει αυτή τη στιγμή πιο πολύ και από την ίδια την πάθηση...) Μένουμε σε νησί και ο γιατρός μου εδώ που πραγματικά τον εμπιστεύομαι μου λέει να μην ταλαιπωρώ το παιδί από τώρα που είναι σχετικά σταθερή η κατάσταση ,διότι έχει τελικά πολύ δρόμο μπροστά του, ενώ κάποιοι άλλοι εκτός νησιού, πάντα, μου λένε να του κάνω κάποια επέμβαση πριν να γίνει η ζημιά (υπεριώδη ακτινοβολία νομίζω).Για το Π.Ν. Ιωαννίνων ποια είναι η γνώμη σου; για Κρήτης; για Γεννηματά; Απάντησε μου σε παρακαλώ όταν μπορείς...ξέχασα να σου γράψω ότι πάμε στον γιατρό μας κάθε 3 μήνες περίπου και ότι πριν 6 μήνες είχαμε κάνει τοπογραφία και στα 2 μάτια όπου και είδαμε την ζημιά που έχει κάνει ειδικά στο 1 μάτι...Ελπίζω και εύχομαι να πάνε όλα καλά σε σένα, στο μικρούλη μου και σε όλα εσάς τα ιδιαίτερα και χαρισματικά παιδιά... Σ' ευχαριστώ που με άκουσες και περιμένω καλά νέα σου σύντομα...

angeliki είπε...

OK VASIKA THA ITHELA NA MOU PEIS TI EINAI AUTO AKRIVOS TO PROBLEM. MPOREI NA PAROUSIASTEI STON KATHENA K TI TO PROKALEI...???EINAI TOSO SOVARO??

Κώστας είπε...

nicola
μόλις τώρα είδα το comment σου.
Θα σου απαντήσω σε όσα μπορώ απο αυτά που ρωτάς.
Καταρχάς λυπάμαι που το παιδί έχει κερατόκωνο μόλις στα 11 χρόνια του.Είναι μικρή η ηλικία.Εγώ το εντόπισα στα 16 μου.
Να ξέρεις οτι τα πρώτα χρόνια θα υπάρχει μια επιδείνωση της όρασης και μετά σταθεροποιέιται. Προσωπικά η κατάατσταση των ματιών μου έχει σταθεροποιηθεί εδώ και 8 περίπου χρόνια.
ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΜΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΖΩΗ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
Δυστυχώς η συγκεκριμένη πάθηση παρατηρείται πολύ περισσότερο σε νησιά και σε μέρη γενικώς που που έχει ανέμους.
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ. Η πάθηση στο παιδί σας μόλις ανιχνεύθηκε και όντως έχει πολύ δρόμο ακόμη. Δυστυχώς δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να ανακόψετε την εξέλιξη του κερατόκωνου. Σας παρακαλώ να μείνετε μακρυά από όσους σας λένε διάφορες βλακείες περι επεμβάσεων υπεριώδους ακτινοβολίας. Δεν υπάρχει τέτοια θεραπεία.Και ούτε έχω ακούσει, διαβάσει πουθενά ότι στα πρώτα στάδια του κερατόκωνου μπορεί να γίνει μια επέμβαση και να γιατρευτεί το μάτι.
Καλό είναι το παιδί τα πρώτα χρόνια να φοράει γυαλιά και όχι ημίσκληρους φακούς επαφής.Αυτό γιατί η πάθηση του ματιού προχωράει και οι φακοί πρέπει να είναι προσεκτικά σχεδιασμένοι , και να αλλάζονται συχνά, αλλιώς κινδυνεύει με τραυματισμό το μάτι (γδαρσίματα και ερεθισμούς).Φακούς επαφής να βάλει μόλις η διώρθωση με τα γυαλιά δεν είναι πλεόν ικανοποιητική και δεν υπάρχει άλλη λύση.

Με ρωτάς για τα νοσοκομεία. Δεν ξέρω να σου απαντήσω.Το μόνο απο τα τρία που φημίζεται για την οφθαλμολογική του μονάδα είναι της Κρήτης.

Με τα νοσοκομεία νομίζω όμως ότι προτρέχεις. Αν έχεις στο μυαλό σου επεμβάσεις, μεταμοσχεύσεις και άλλα τέτοιες ενέργειες, καλό θα είναι να τις ξεχάσεις. Δε νομίζω κανένας γιατρός να δεχτεί να κάνει επέμβαση μεταμόσχευσης κερατοειδούς υμένα σε παιδί 11 ετών!
Δεν γνωρίζω πως είναι η τοπογραφία του παιδιού σας. Τις επόμενες μέρες θα ανεβάσω στο blog την τοπογραφία απο το μάτι στο οποίο θα κάω την επέμβαση. Τότε θα δείς σε τί σημείο θα πρέπει να φτάσει το μάτι για να γίνει μια εγχείρηση...

Όλοι οι γιατροί σε κοιτάνε λίγο σαν...πενηντάευρω.Καλύτερα να ακολουθείς το γιατρό που εμπιστεύεσαι. Αν διαπιστώσεις ότι το πρόβλημα μεγαλώνει και ο γιατρός σου δεν έχει τις δυνατότητες να το αντιμετωπίσει, τότε ξεκίνα να ψάχνεις άλλους γιατρούς.

Κλείνοντας να σου πώ δύο πραγματάκια.
1. Σε καμμιά περίπτωση μην αντιμετωπίσεις το παιδί σου σαν να έχει ανιάτη ασθένεια. Είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις.Δεν είναι αρρώστεια που σε περιορίζει απο τίποτα.Δεν πρόκειται ποτέ να πάρει φάρμακα.
2. Οτι σου έγραψα είναι η άποψή μου βάση της εμπειρίας μου. Μην τα δεχτείς de facto, απλά διάβασε τα να έχεις κι εσύ μια δεύτερη γνώμη.

Το mail μου(φαίνεται και στο προφιλ) είναι serseris@gmail.com
μη διστάσεις να μου στείλεις mail για ότι απορία δημιουργηθεί στο μέλλον.Θα χαρώ να βοηθήσω :)

Κώστας είπε...

angeliki

Η συγκεκριμένη πάθηση αφορά τα μάτια.
Δεν ξέρουν ακριβώς απο τι προέρχεται και δεν έχουν την ιδανική θεραπεία.
Το πρόβλημα της όρασης?
Φαντάσου να έχεις αστιγματισμό. Στα πρώτα post έχω φωτογραφίες ,πώς περίπου βλέπει ένας με κερατόκωνο.

Η συχνότητά εμφάνισης της πάθησης δεν είναι μεγάλη και μπορεί να την πάθει ο καθένας απο μικρή ηλικία εώς τα 40 χρόνια περίπου...
Συνήθως εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια της εφηβίας.

Η σοβαρότητα το προβλήματος οφείλεται στο ότι απο ένα σημείο και ύστερα δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις την ασθένεια μόνο με τα γυαλιά. Χρειάζονται ημίσκληροι φακοί επαφής. Και κάποια στιγμή ίσως χρειαστείς και μεταμόσχευση όπως η αφεντιά μου!

angeliki είπε...

MY GOD...TI NA SOU PO EYXOMAI NA PANE OLA KALA..DILADI DE VLEPEIS OUTE ME TOUS FAKOUS PIA E??DE XERO ALLA OTAN AKOUO GIA EPEMVASI KATI PATHENO..TAKE CARE PANTOS THANK U!

Κώστας είπε...

"DILADI DE VLEPEIS OUTE ME TOUS FAKOUS PIA E??"

ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΜΙΣΚΛΗΡΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ, ΒΛΕΠΩ 10/10 ΣΤΟ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΚΑΙ 6/10 ΣΤΟ ΑΛΛΟ...
ΑΠΛΑ ΣΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ ΜΑΤΙ Ο ΚΕΡΑΤΕΙΔΗΣ ΥΜΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΛΕΠΤΥΝΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

τι εγινε με την επεμβαση? εισαι καλα?