Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2008

Ο Αντώνης Γράφει...

Καλησπερίζω τον Αντώνη στην παρέα.
Μου έστειλε ένα mail προς δημοσίευση και σας το παρουσιάζω ώς έχει:

--
Διάβασα πριν καιρό ό,τι αναφέρεται στο blog και σκέφτομουνα να μιλήσω ανοιχτά, αποφάσισα να το κάνω.
Το ιστορικό μου είναι παρόμοιο με όλων, ευτυχώς δεν κατέληξε τόσο βαρύ όσων μερικών άλλων.
Θλίβομαι γιατί μόνο εμείς ξέρουμε πως είναι να ζεις με το πρόβλημα, δυσανασχετώ όμως ακόμα περισσότερο όταν διαπιστώνω πόσο πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι αγνοούν πως να το αντιμετωπίσουν σωστά!
Διστυχώς η εκμετάλευση και η απρόσωπη, σχεδόν αβίαστα εμπορική αντιμετώπιση των πασχόντων από τους δήθεν επιστημονικούς ειδικούς, δήθεν οφθαλμολογικά γνωρίζοντες, έχει ξεπεράσει τόσο πολύ τα όρια του χυδαίου!
Απο απλό ανθρωπισμό πολλοί θα έπρεπε να κρεμάσουν τα κλειδία των μαγαζιών τους, κυριολεκτικά και μεταφορικά, τα πτυχία τους και τις ειδικότητές τους!
Αλλά τι δίκιο θα ζητήσει κάποιος να χάσει την όραση του σε ενα μεσοδίαστημα 10-15 έτη ίσως και παραπάνω, ποίος ζει ποίος πεθάινει και ποίος καταλαβαίνει!
Οι περισσότεροι ανακαλύψαμε το πρόβλημα τυχάια ή σταδιακά. Πως αλλιώς εφόσον οι περισσότεροι οφθαλμολόγοι ξέρουν για τον κερατώκονο ότι εμείς για τους λογαριασμούς τους...
Και όσοι ειδικοί, από αυτούς με τις εγχειρήσεις και τις ακτίνες λέϊζερ, μετράνε την πάθηση μας με βάση την βαρύτητα της περίπτωσης, τον απαιτούμενο χρόνο, και τελικά το προσοδοφόρο χρήμα.
Όταν είσαι νέος ανακαλύπτεις τον κερατώκονο, αν είσαι τυχερός χωρίς πολύ ταλαιπωρία απο ειδικούς οι οποίοι σε ταράζουν στις επισκέψεις και στις σταγόνες κοιτώντας και ξανακοιτώντας ένα μάτι με στραβομάρα. Πως να δουν την δικιά σου όμως όταν δεν ξέρουν πόσο στραβοί είναι οι ίδιοι, δηλαδή άσχετοι!
Γιατί όλοι σκεφτόμαστε τις εγχείρησεις σαν την πρώτη λύση? Γιατί δεν ξέρουμε!
"Κάτι τόσο μεγάλο και ακριβό, δεν μπορεί θα με φέρει στα ίσα μου".....ποίοι από εμάς δεν έκαναν αυτήν την σκέψη, ΤΗΝ ΤΌΣΟ ΛΑΘΟΣ ΣΚΕΨΗ.
Όταν έχουμε ένα ισχυρό πόνο σε κάποιο άκρο μας λέμε δηλαδή...."ας πάω να κόψω το χέρι μου να τελειώνω"....Ο λόγος για τον οποίον δεν το λέμε είναι μάλλον γιατί δεν έχουν ανακαλύψει παρόμοιες επεμβάσεις!

Για να μην λέω πολλά θα καταλήξω με απλές κουβέντες.
Για το κερατώκονο η λύση είναι ο φακός. Για αυτή την δουλειά βγήκαν εκ πρώτις στην Αγγλία πρίν περίπου από έναν αίωνα. Η πηγή της έρευνας στο παρόν, γύρω από αυτό το αντικείμενο είναι τα κέντρα της Βοστώνης στις ΗΠΑ. Σήμερα ευτυχώς δεν χρειάζεται να φοράμε γύαλινους και τα τελευταία χρόνια όύτε και εντελώς ημίσκληρους. Στην Ελλάδα υπάρχουν 2 ή 3 άτομα από τα οποία εμείς μπορούμε να βοηθηθούμε, εγώ ΠΕΤΥΧΑ τον έναν και ησύχασα, ευτυχώς πριν να ήταν πολύ αργά. Το όνομα και η επωνυμία έχει αναφερθει στο blog.
Ακόμα όμως και για τα παιδιά τα οποία ανάφεραν το τεράστιο πλέον πρόβλημα, αποτέλεσμα αποκλειστικά της μη έγκαιρης θεραπείας με την χρήση φακών, το να ...σφάξεις τα ματάκια σου πάλι έχω συμπεράνει από την εμπειρία μου σαν ασθενής είναι λάνθασμένη επιλογή, η αφετηρία πάλι θα πρέπει να είναι οι φακοί.
Αυτό είναι και το ρεζουμε του κειμένου μου.
Αν τώρα κάποιος από αυτούς τους δήθεν ειδικούς θέλει να με σχολιάσει για όσα γράφω, σημειώνω πως χωρίς φακό επαφής και με γυαλιά το στα 25 είχα οξύτητα 1/20, τον πρώτο χρόνο με την χρήση των κερατοκωνικών ημίσκληρων 6/10, τώρα με τους μαλακούς-ημίσκληρους έως και 9/10, αν δεν σταματάω να τους φοράω επί μακρόν διάστημα.
Αν μπορεί να καταφέρει το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς να φάει ένα έξαμηνο ψάχνοντας ή να σφάζει τα μάτια μου κάθε 2 χρόνια, ας έρθει να μου το πει!
Παιδιά και έσυ ο οποίος είσαι στα πρόθυρα της εγχείρησης, ακόμα και όταν έχεις φθάσει στο τελικό στάδιο πριν την μη αναστρέψιμη στραβομάρα, η περίπτωση μας θέλει υπομονή και θέληση, αλλά πάνω από όλα βοήθεια από πραγματικά άξιους να μας βοηθήσουν. Κάντε ένα ταξίδι μέχρι την Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη και βρείτε τους. Ο εν Αθήναι είπα ότι έχει αναφερθεί, αυτόν στην Θεσσαλονίκη δεν τον ξέρω ο ίδιος, μόνο ακουστά.
Καλή τύχη σε όλους μας.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η δική σου η περίπτωση ίσως να μην χρειάζεται επέμβαση αλλα σε προχωρημένες καταστάσεις αν το αμελήοσυμε είσαι σίγουρος ότι δεν θα χρειαστεί μεταμόσχευσή??εγώ το έχω 9 χρόνια και τα τελευταία 2 χρόνια εξελίχθηκε δυστυχώς προς το χειρότερο.είμαι τυχερός γιατί το έχω μόνο στο ένα μάτι.αλλά σκέφτομαι και εγώ να την κάνω,ναι μου το πρότεινε και ο δικός μου οφθαλμίατρος(μεγαλογιατρός και διεθυντής σε ένα απο τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία),απο την αρχή το αντιμετωπίσαμε με φακόυς και τώρα λέμε για την επέμβαση μετά απο 9 χρόνια.για να μην αδυνατίσει κ άλλο το πάχος του κερατοειδή.δυστυχώς έχεις δίκιο για την εκμετάλλευση αλλά τι να κάνεις...μπορείς να μου στείλεις το όνομα του γιατρόυ στην Αθήνα σε μάιλ?? στο gatoulinos69@hotmail.com
ευχαριστώ

Unknown είπε...

...

Unknown είπε...

Σίγουρα όσοι έχουν το πρόβλημα πιο έντονα εκδηλωμένο στο ένα μάτι έχουν ένα πλενονέκτημα. Στην ουσία το πιθανότερο είανι ότι και στα 2 υπάρχει απλά στο δεύτερο σε πιο ήπια μορφή και έτσι η όραση μπορεί εύκολα να διορθωθεί με την χρήση των γυαλιών. Ξαναλέω πάντως κάποια πράγματα και έυχομαι να γίνω πιο κατανοητός, σημειώνοντας πως δεν το παίζω ειδικός απλά λέω ότι έχω διασταυρώσει/αξιολογήσει πια ύστερα από τόσα χρόνια σαν ασθενής. Ο κερατόκωνος είναι κάτι με το οποίο γεννιέσαι! ΔΕΝ το κολλάς ΔΕΝ το προκαλείς από μόνος σου. Αν οι δικοί μας το ήξεραν ακόμα και από την ηλικία των 2 ετών θα μπορούσε να γίνει διάγνωση και μέχρι τα 5 να θεραπευθεί με απλόυς τρόπους. Ο οργανισμάς μας ο ίδιος θα έφτιαχνε την ατέλεια αρκεί να γινόταν εγκαίρως. Μετά το πέρασμα της νηπιακής ηλικίας χρειάζεται θεραπεία με φακούς. Σε πάρα πολύ βαρίες περιπτώσεις ίσως είναι απαραίτητη η επέμβαση? δεν το έχω ρωτήσει αυτό ποτέ και δνε ξέρω. Δεν εκδηλώθηκε λοιπόν ο κερατόκωνος πριν 9 χρόνια, απλά τότε επειδηνώθηκε ή βρήκες κάποιον να σου κάνει πιο σωστή διάγνωση. Η βλάβη στον κερατοειδή είναι το αποτέλεσμα του κερατόκωνου! Τι γίνεται όταν αλλάζεις λοιπόν τον κερατοειδή σου??? Έχεις έναν νέο με μεγαλύτερη αντοχή ο οποίος με την σειρά του θα χαλάσει αφού θα δέχεται πάλι την ίδια πίεση από το πίσω μέρος του. Και για αυτό κάποια στιγμή θα χρειαστείς πάλι να ανατρέξεις στην χρήση τψν φακών επαφών, γιατί αυτοί με την πίεση που ασκούν στο μάτι αναγκάζουν το φαινόμενο να υποχωρεί ώστε να μην κάνει ο κερατοειδής αυτά τα "καρούμπαλα" τα οποία εμφανίζονται στην τοπογραφία ως κόκκινες περιοχές. Εάν λοιπόν ο κερατοειδής δεν έχει αδυνατίσει τόσο πολύ έπειτα από την πίεση που προκαλεί ο κερατόκωνος γατ΄να τον αλλάξεις? (κάτι παρόμοιο συμβαίνει όταν πιέζουμε μια πλαστική σακούλα με το δαχτυλό μας προκαλώντας διάρηξη στο υλικό ή την μείωση της αντοχής του αν σταματήσουμε την πίεση λίγο πιο πριν). Και ενώ είναι το πλαστικό ένα νεκρό υλικό, ο πολύτιμος κερατοειδής μας έχει την δυνατότητα να αυτοεπουλωθέί αρκεί να τον βοηθήσουμε ασκώντας αντίθετη πίεση στην επιφάνεια του κερατοειδούς και κατά συνέπεια στον κερατόκωνο αναγκάζοντας τον να υποχωρήσει και να μειωθεί η καταπόνηση στην επιφάνεια του κερατοειδούς. Μάλλον λοιπόν αν σου φορέσουν έναν φακό ο οποίος δνε είναι ο πιο κατάλληλος τότε η θεραπεία δεν γίνεται σωστά και το φαινόμενο δεν υποχωρεί αλλά συνεχίζει να εξελίσσεται, ίσως με πιο μικρό ρυθμό αλλά εξελλίσεται. Για αυτό τον λόγο εξίζει να εξαντλήσει κανείς τα περιθώρια με τους φακούς επαφής!!!
Διστάζω ακόμα να γράψω αυτόν ο οποίος είναι στον οποίο βρηκά την λύση για μένα, είπα πως έχει αναφερθεί από άλλο άτομο στον οποίο το σύστησε φίλος του. Επειδή έγραψα με κάπως ακραίο ύφος μιν με πάρετε πως κάνω κάτι ηθελημένα ή από ιδιοτέλεια. Οι γιατροί μπορεί να μας λένε ό,τι νομίζουν, πιστεύω ότι εμείς ω ασθενής θα πρέπει να αξιολογούμε όμως και ό,τι μας συμβουλεύουν να κάνουμε! Αν ένας ειδικός κάνει ένα λάθος ίσως εμείς να τον συγχωρέσουμε, αν κάνουμε εμέις ο ευατός μας θα δεχθεί????????

anna είπε...

Antoni h alitheia kata me einai pws eisai ontws akraios sta pisteyw sou mias kai eimaste oloi anthrwpoi me diaforetikou eidous problima alla kiriotera me alles antoxes..
poli sofo ayto epi twn akrwn.. alla ksereis..tis sygkekrimenes epembaseis den tis parousiazoun etsi opws tis blepeis kai o allos panw sthn apelpisia tou kai sth diathesi tou na dei den tha logariasei kai polla pragmata..
etsi k gw piga ton dekembri rotontas kriti.. an mou elegan pws me tous daktylious tha eblepa kalytera pragmatika tha to ekana..
asxeta pou me apetrepsan kai em paremepsan gia riboflabini..
sthn douleia mou den tha mporo na stathw gia poli akoma.. hdh oti kanw xreiazomai tsekarisma dyo kai treis fores gia na to thimamai sthn mnimi tou mialou mou kai oxi ths eikonas tous..
h empistosini se oti blepoume xanetai.. kai mprosta sthn pithanothta gia ena kalutero epipedo zwhs kaneis spasmodikes kiniseis gia kati kalutero..
sebastes oi apopseis sou alla katarakoses osous skeftontai na kinithoun etsi kai sto finale finale mporei na exeis kai adiko..
filika
kokana
aristero 4/10 deksi 5/10 epagelma logistika - dioikisi
noikokira sizigos.. me oti apelpisia krybei kathe ena ap ayta pisw tou.. k as min exw kataferei akoma na dw alli mia gynaika sto blog gia na katalabei ti ennow..

Costa-Costa είπε...

Αντώνη καλώς όρισες,

διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρων τα "πιστεύω" και την εμπειρία σου γύρω από το θέμα μας.
Συμφωνώ μαζί σου διαφωνώντας :)

Ναι όντως υπάρχουν διάφοροι οφθαλμίατροι-οφθαλμολόγοι-οφθαλμιογνώστες και πάει λέγοντας.. που μας βλέπουν σαν ευρόπουλα με το που μας αντικρίζουν αλλά απο την άλλη θα γνωρίζεις φαντάζομαι ότι αυτό ισχύει γενικότερα στον τομέα της υγείας και εννοώ την εκμετάλευση.
Δεν μπορούμε όμως να τους βάζουμε όλους στο ίδιο καλάθι και μόλις ακούμε για κάτι ελπιδοφόρο, κάτι που θα μας βοηθήσει να το αγνοήσουμε. Με την δική σου λογική να μην γίνονται έρευνες για την πάθηση μας να μην γίνονται δοκιμές και να μείνουμε στους φακούς που όπως έγραψες υπάρχουν εδώ και έναν αιώνα.
Μπορεί να απογοητευόμαστε καθημερινά με την κατάστασή μας και καταλαβαίνετε πολύ καλά τι εννοώ, άλλα όσο ζούμε θα ελπίζουμε να βγει κάτι που θα μας λυτρώσει.
Ίσως οι δακτύλιοι και η ριβοφλαβίνη να αποτύχουν και να μην μας προσφέρουν τίποτα, αλλά αυτό δεν το ξέρει κανείς μας ακόμα.
Πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον κερατόκωνο με του φακούς. Έπειτα από κάποιο σημείο και μετά και με τους καλύτερους φακούς είτε απο Βοστόνη είτε από Αθήνα-Θεσ/νικη είτε από οπουδήποτε δυστυχώς δεν μπορείς να δεις.
Για να μην αρχίσω να αναφέρω τα προβλήματα που μας δημιουργούν καθημερινά οι φακοί με μολύνσεις επιπεφυκίτιδες, όχι καθάρισε το φακό, όχι το υγρό με πείραξε όχι η σκόνη, όχι όχι όχι όχι.......ουφ κουραστικα!
Αντώνη όλα αυτά εντελώς φιλικά, συναδελφικά και σεβόμενος απόλυτα την άποψη σου

Anna,
μπορεί να μην έχει μιλήσει άλλη γυναίκα ακόμη στο μπλογκ αλλά τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε λόγω του κερατόκωνου δεν διαφέρουν λόγω φύλου. Το σίγουρο είναι ότι επηρεάζουν τα πάντα μας..από την επικοινωνία μας με τους γύρω μας, το επάγγελμα μας μέχρι πολλά πολλά πολλά..τι να πρωτοπω...

Φιλικά
Costa-Costa

Unknown είπε...

Η άποψεις δεν έιναι δικές μου! Το φιλτράρισμα όσων έχω ακούσει ναι. Παιδιά όμως δεν με καταλαβαίνεται πάλι σε όλα, και είναι φυσικό γιατί ούτε και έγω με το μπλα μπλα καταλάβαινα παρα μόνο όταν είδα την εφαρμογή όσων άκουγα. Είναι δίκοπο μαχαίρι γιατί στους φακούς μπορεί να δεις το αποτέλεσμα κατευθείαν ενώ στα υπόλοιπα είσαι αναγκασμένος να περιμένεις. Ξανατονίζω πως για όλες τις περιπτώσεις πρώτον εξαντλείς τα περιθώρια με τους φακούς και μετά όλα τα υπόλοιπα. Και να έχετε υπόψιν σας πως ενδέχεται οι φακοί οι οποίοι φοράτε ίσως να μην είναι οι πιο κατάλληλοι λόγω ελειπής γνώσης του εφαρμοστή. Θα αναφέρω ένα άλλο παράδειγμα από ότι παρατήρησα εδώ. Κατα μέσο όρο οι ημίσκληροι φακοί κυμαίνονται σε τιμες από 300 αλλά όπως και στην Άννα 600 ευρω! Εγώ αν σας πω πως κανονικά πάνε έως το πολύ 200 για τον καλύτερο τελευταίου τύπου τι καταλαβαίνετε?

Unknown είπε...

Οι απόψεις*.....

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο Σάββας από Θεσ/νικη , φορούσα εδώ και 6 χρόνια ημίσκληρους BOSTON, τους οποίους άλλαξα πριν από λίγο καιρό με σιλικονούχους Γερμανικής προέλευσης (αφού πλέον ο γιατρός τους κατασκευάζει τους BΟΣΤΟΝ σε εργαστήριο στην Ελλάδα). Το ερώτημά μου είναι αν ασκούν την ίδια πίεση (οι σιλικονούχοι με τους προηγούμενους και κατα συνέπεια προσφέροτν την ίδια θεραπευτική λειτουργία. Σαν αίσθηση είναι καλύτεροι και η όραση είναι παρόμοια. Οι μαλακοί - ημίσκληροι που αναφέρεις τί είναι?Mπορείς να στείλεις καισε εμένα το όνομα του γιατρόυ στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε mail? στο stzegas@gmail.com
ευχαριστώ Αντώνη

Unknown είπε...

Ξαναδιαβάστε πιο καλά τι γράφω, επειδή μάλλον όλοι θα στέλνουν email λες και υπάρχει τίποτα μυστικό και για να μην παλινδρομούμε....στην Αθήνα ένας τον οποίο αξίζει κανέις να επισκεφθεί, ειδικός στους φακούς κερατοκωνικούς ειναι στο παρακάτω site:
www.europtical.gr

Κώστας είπε...

Καλησπέρα παιδιά.
Εγώ να συμφωνησω ώς ένα σημείο με τον Αντώνη.
Πριν πας σε κάποια άλλη θεραπεία που απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα ανάρρωσης και(γιατί όχι) μεγάλο κόστος θεραπείας, πρέπει να εξαντλήσεις το ενδεχόμενο να βρεις φακούς επαφής που να πατάνε καλά στο μάτι και να σου δίνουν ικανοποιητική όραση.

Δυστυχώς ο κερατόκωνος δεν είναι ασθένεια που θα εξαλειφθεί με κάποιον τρόπο. Ξέρω άτομα που φορούν μεγάλα χρονικά διαστήματα φακούς κι έχουν βολευτεί με την υπάρχουσα κατάσταση.

Ειλικρινά κι εγώ απο την μεριά μου αν μπορούσα να βρω φακό επαφής που να μην βγαίνει με την παραμικρή αιτία απο το μάτι, δεν θα πήγαινα στην λύση της μεταμόσχευσης.

Κάτι που θα πρέπει να αναλογιστούμε κάνοντας την οποιαδήποτε επέμβαση στο μάτι είναι ότι δεν υπάρχει γυρισμός. Το μάτι σε καμμιά περίπτωση δεν θα επιστρέψει στην φάση που ήταν πριν την επέμβαση. Για αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην χρονική στιγμή που θα γίνει αυτό , και στο άτομο που θα μας την κάνει την όποια επέμβαση.

Καλό βράδυ

sergio είπε...

Φιλε Αντωνη,νομιζω πως για αποφυγη ασκοπων email και για για να δειξουμε πως τουλαχιστον μεταξυ μας υπαρχει αλληλοκατανοηση και σεβασμος αναμεσα στους συμπασχοντες στο site σε εκλιπαρω να πεις δημοσια το ονομα του γιατρου σε Αθηνα ΚΑΙ θεσ/νικη καθως και τις τιμες.Ολοι εδω μεσα ειμαστε βαθεια πληγωμενοι και προσπαθουμε να πιαστουμε απο την παραμικρη πληροφορια.Τουλαχιστον μεταξυ μας ας μιλαμε ξεκαθαρα και με ονοματα χωρις αστερισκους και εισαγωγικα,Εξαλλου ενας καλος γιατρος ας διαφημιστει προς καλον ολων.Εδω εχουμε πεσει σε τοσους αγυρτες αυτοδιαφημιζομενους ειδικους που αξιζει να γινει σε καποιον πουπραγματικα αξιζει.Ειμαστε μονοι μας,και δεν αξιζει,πιστεψε με,να κολλαμε σε τετοια πραγματα.Συγνωμη για το υφος μου αλλα κουραστηκα απο ολους τουσ "ειδικους".
Σ ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

symfwnw me ton sergio..allwste emeis pou exoume keratokwno katalabainomaste,kai sigoura den tha mpei edw kanenas asxetos me tin pathisi.opote den yparxei fovos gia tyxon diafimisi tou iatrou.

gatoulis

Unknown είπε...

Παιδιά δεν μπορείτε να διαβάσετε λόγω του κερατόκωνου ή δεν θέλετε και βαριέσθε! Έγραψα όσο πιο αναλυτικά τι μπορούσα να καταθέσω στο site. Είπα πως στην Αθήνα ένας ειδικός είναι : www.europtical.com. Ο Στέργιος ακόμα ρωτάει ποιος γιατρός, ακόμα κολλημένοι με τους γιατρούς!!! Τους οπτομέτρες τους έχετε ακουστά? Στην europtical βρίσκουμε τους μαλακούς/ημίσκληρους φακούς οι οποίοι λύνουν τα γνωστά προβλήματα των απλών ημίσκληρων. Πρόκειτε για έναν ημίσκληρο φακό ο οποίος είναι ενσωματωμένος σε έναν μαλακό!!! Ποτέ αυτός ο φακός δνε φεύγει από το μάτι, τον πρώτο καιρό ίσως και να χρειάζεται και μία μικροσκοπική βεντούζα για να τον βγάλεις! Εάν κάποιος λύνει το πρόβλημα και διορθώνει την όραση του με τον φακό επαφής πιστεύω δεν πρέπει να αναζητήσει άλλον φακό. Η βελτίωση των φακών αυτών έχει να κάνει με τιν ικανότητα να είναι πιο αεριζόμενοι και υδατοπερατοί και έτσι να έχουν καλύτερη ανοχή. Μπορώ να πω πως ακόμα και μετά απο 12 ώρες ξεχνάς πως τους φοράς, με σωστή συντήρηση και λίπανση με ειδικό υγρό κατά διαστήματα στην δίαρκεια που τους φοράς ανάλογα με την περίπτωση νομίζω πως πολλοί από εδώ μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής τους. Δεν έχω σκόπο να ξαναγράψω πλέον τίποτα γιατί ούτε διαφήμηση θέλω να κάνω ούτε να προσπάθώ να πείσω κανέναν. Πιστεύω πως είπα πια όσα είχαν να σας πω και παρακαλώ να τα ξαναδιαβάσετε όσες φορές νομίζετε, είχα σκοπό να αφήσω να εννοειθούν κάποια πράγματα για λόγους εχεμυθειας αλλά επειδή ξέρω πως είναι να πνίγεσαι σας τα είπα όλα όσα πιο στην φόρα μπορούσα. Και για να είμαι εντελώς ήσυχος με την συνειδήση μου ξαναγρλαφω και για του επίμονα απρόσεκτους
WWW.EUROPTICAL.GR
ΗΜΙΣΚΛΗΡΟΙ/ΜΑΛΑΚΟΙ ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΟΚΩΝΟΥ.

Χρήστος είπε...

Αντωνη γιατί και γω εχω δικιμάσει τους παραπάνω φακους(ημίσκληροι με μαλακό περίβλημα), μήπως θα μπορούσες να δώσεις στοιχεία για το μέγεθος του προβλήματος σου?(κερατομετρήσεις και παχοw κερατοειδούς),καθώς η όραση που βγάζω εγω dεν είναι τόσο καλη.Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Οι σκληρικοι φακοι επαφης φθειρονται μεσα σε ενα χρονικο διαστημα 8-12 μηνες, ο φακος χανει της ιδιοτητες του την γιαλαδα του, αποκτα γρατζουνιες, τετοιο φακο ειναι πολυ δυσκολα να το φορας κουραζει πολυ το ματι τσιμπλιαζει ευκολα και θολωνει μην βιαζεστε να τα πεταξετε υπαρχει τροπος να του δωσετε δευτερη ζωη επικοινωνηστε οποιος ενδιαφερεται στο email υπαρχει τροποσ να γυαλιστει ο φακος η διαδικασια κρατα ενα 24ωρο μονο και μπορει να φορεθει ξανα σαν καινουργιος
acromedina@yahoo.com